menu icon menu icon
blog - Manon Vadelorge

CUT TO: GENT kijkt terug op een geslaagde editie

20-09-2023
Photographer: Théo Degen

Van 14 tot en met 17 september vond de 6de editie van het kortfilmfestival CUT TO: GENT plaats. Het festival brengt filmmakers samen en biedt het publiek een inspirerende mix van onder meer films, workshops en netwerkmomenten.

Uit meer dan 500 inzendingen werden 59 kortfilms vertoond in Sphinx Cinema, waarvan een groot deel ook in première ging. De regisseurs van de geselecteerde kortfilms, nationaal en internationaal, waren aanwezig om dieper in te gaan over hun projecten tijdens interviews. Het festival kon rekenen op zo’n 800 bezoekers.

Amplo is al jaren partner van CUT TO: GENT en gaf de workshop ‘Let’s talk money’, samen met Cultuur Gent, Alles Kan en Sabam for Culture. Vragen over verloning, jobs en auteursrechten kwamen aan bod en werden besproken in de gezellige setting van Tank Station.

Tijdens de slotavond werd de Amplo juryprijs uitgereikt aan Théo Degen en Charlotte Muller voor hun kortfilm ‘Alice and the sunflowers’.

“We konden dit jaar weer een groot aantal liefhebbers van kortfilms ontvangen, dus missie geslaagd, vooral omdat het ons doel is om nieuwe filmmakers in contact te brengen met een breed publiek.” aldus Sven Spur, organisator van het evenement.

Meer informatie over CUT TO: GENT

share this

blog

Amplo is trotse sponsor van illustratief & TUIGfestival.

TUIG bezieler Jens Dawn vertelt over de geweldige chaos van TUIGfestival

Lees meer

blog

Als trotse partner van Anima, financiert Amplo de award voor Beste Studentenfilm.

Met het poëtische Jan wint Febe Van Avermaet de prijs voor Beste Belgische Studentenfilm op Anima Festival

Lees meer

blog

Flexi-jobs: wat verandert er in 2024?

Op 1 januari 2024 veranderde de regelgeving rond flexi-jobs. Er kwamen nieuwe sectoren bij en de minimumlonen en werkgeversbijdragen zijn aangepast. Lees verder voor de details en voordelen van de belangrijkste nieuwigheden.

Lees meer